pátek 27. března 2015

Rozhodnutí

Dnešní den mě donutil se zamyslet. Celý život - dlouhých 26let se stále na někoho ohlížím, přizpůsobuji se někomu, měním rozhodnutí, myšlenky, názory.
Kdy je čas říct si, že je čas to změnit a začít se dívat na sebe ?
Co já chci ? bez ohledu na všechny a na všechno.
Druhá otázka je Proč to chci ...

Střední škola tohle by měla být vaše volba, vaše rozhodnutí ne vašich rodičů, kamarádů a známých kteří vám vnucují svůj názor. Práce, kdy si po škole najít práci, na co máte a co nemá cenu ani zkoušet? Proč nezkusit nemyslitLené, třeba to vyjde, pokud věříte na zázraky a v SEBE!

Když se v 26 rozhodne pro bláznivej nápad - splnit si sen, po kterym toužíte od 17 let si všichni ťukají na čelo. Každý reaguje na vaše rozhodnutí jinak. Někdo přestane komunikova, jiný vám to bude vymlouvat a další vaše rozhodnutí zesměšní. Proč ne, je to váš život a je čas dělat to co chcete vy sami bez ohledu na všechny a všechno.

Každý mi říká, na co kariéra, je čas na hypotéku, dům, děti, manželství. Nikdy jsem o tomhle nesnila ani teď. Mám na to čas a pokud ne, zblázní se něco ? Ano, možná se probudím v 35 a zjistím že nemám nic ale možná se probudím a uvidím spoustu zkušeností a zážitků které sem zvládla sama bez pomoci těch tady doma.

Proč trochu neriskovat, nesbalit si 23kg váhového limitu do kufru a necestovat x tisíc km daleko proto aby bylo co vyprávět dětem a vnoučatům, poznat kus světa, vidět to co znáte z fotek, osamostatni se a zkusit si co to je žít v cizí zemi. Prvně v životě se donutit najít si přátele sám a znova, najít nová oblíbená místa. Prostě a jednoduše vyjít ze své komfortní zony..
A právě tam začíná opravdový život a končí stereotyp...


Váš život je premiéra, bohužel žádné opakování ani tlačítko zpět tu není. Žijte podle toho jak uznáte za vhodné. Stanovte si cíle a snažte se je plnit, budete šťastnější. Je moc jednoduchý zapadnout do stereotypu a zůstat stát na místě. To vás ale nikam neposune.

Není důležité být nejlepší, ale být lepší.



Žádné komentáře:

Okomentovat