pondělí 20. června 2016

NYC

Dostala jsem do mailu slevovej kod na Grey hound bus a tak sem si usmyslela ze se konecne pojedu podivat do NYC za Adelkou. Listek jsem poridila za paradnich 33dolaru vcetne vsech posranejch poplatku.

Takze v patek, jsem celej den snazila odpocivat a dat si nap. Starsi dite sem mela doma a slibila ze bude potichu. No nebyla. Pritáhla si kamarádku tak sem slysela jen smích a dupot. Nevadí. Nap jsem si dala ale moc sem nespala. Navecer jsem si udelala veceri, dala sprchu pripravila tasku a ulozila se ke spánku. A co se nestane ? Klasika, nespim. No tak sem si zas vzala mobil a projížděla instagram, snapchat a tak ... co jinýho.. na hodinu sem usnula a už byla půlnoc a mě zvonil budík. Vstávat ...

Takže honem obličej, vlasy, snídani do tašky a jedem. Adelce jsem jeste vzala mrkvovej dort co jsem pekla pro host mámu. Vyrazila jsem na metro, zaparkuju a tlemim se jak ochčiju placení. Protože u nás se v pátek platí do 4ráno (sobota) a az v nedeli je to celej den zdarma. Čekuju zůstatek na lítačce a mam tam dost... pípám lístek a zastaví me pracovník metra s tim že dneska už nic jako nejede. Řikam, no super ... 7 dol v prdeli a musim na union station autem coz znamena 24dol za parkovny, to sem teda zase usetrila ze jo..

No nic, rovnou jedu na 66 a jedu do DC ... Pred union station je krasnejj kruhák, má 4 pruhy a je dycky ucpanej ze by jeden sral. Po tom co sem se tam narvala vidim ceduli jako kráva že parkoviště je zavřeny a že mame použit to a to ... Řikam výborně !

Takže sem jeste bloudila po DC a opakovala si abecedu protoze ulice se jmenujou I street, H street ... Potkala jsem DC tramvaj ktera se jmenuje streetcar a vozy(ta tramvaj) byla vyrobená v ČR a dělal ji můj táta. Teda podvozky. PRavděpodobně :)

Konečně sem se domrcasila na stanoviště Grey houndu a čekáme na bus...  měla sem se nalodit v 1:40 a ve 2 odjezd. .. no a co myslíte .. rozbitej autobus...čekáme na náhradní...odjíždíme v 2:37 ... Stavíme jen v Balti. Naštěstí ...

Vystupuju v DC a chce mi ukrtuně čůrat ale ten autobusák je tak odpornej ze to radsi pustim do kalhot nebo pockam na Penn station kde jdu vyzvednout adelku.

Mam suchy ruce a adel mi zrovna pise jestli mam krem :-D Nemam nechala sem ho doma hovado... Jdu do CVS a mazu se krémem z regálu. Adel děla naprosto to samy o par minut dýl :-D Pardon, jsme z Čech ..

Vydáváme se pěšky (45min) k One World, je to vlastně mrakodrap hned vedle 9/11 a nově tam otevřeli vyhlídku. Super zážitek a mě osobně se to líbilo mnohem víc než Top of the rock.

Pak sme šly na Ferry na Staten Island. Abych videla sochu svobody trochu z blízka protoze z Manhattanu je vidět velky prd. Podařilo se. Pořád jsem vypouštěla hlášky ze Sexu ve městě, jenže Adel to nikdy neviděla, tak vůbec netušila. Takže má ted co dohánět. Dostala ode mě seznam na co má koukat, tak má zábavu na zimu vymyšlenou.



Pak jsme jely zase zpátky a šly pěšky kolem Wall st a šáhly na koule bejkovi. Pro štěstí !

Našly jsme takovej malej bufet a dalysi oběd. Pizzu, colu klasika ...

Jdeme na Brooklyn bridge, s tim, že ho chceme celej přejít a vyfotit si ho z Brooklynu. Chcípáme vedrem a já mam spálený ucho. Potkáváme stanoviště pitný vody kde si doplníme flašky pitnou vodou. Zadarmo. A je studená. Tady vlastně všude jsou takovy fontanky kde si člověk může doplnit lahev nebo se prostě jen napít. A nemusíte jak kokoti na WC sklánět hlavu do umyvadla a modlit se, aby ta voda byla pitná.

Jdeme na nejbližší metro a mě se pomalu plní sny. (berte to prosím, s nadsázkou) chceme vystoupit, jenže sme si omylem vzaly express a ono to prejede stanici kde chceme vystupovat, takze jdeme na vlak zpátky a ten zase tu stanici prejede...takhle jedeme asi 4x nevim :D ale aspon máme čas si povídat a v metru je klimatizace. Taky to NY metro je pěkně titěrný, malinkatý, nízký stropy.
.Vystupuje a štrádujeme si to k domu kde se točili Friends :) poznáváme to už z dálky podle hloučku lidí co si to fotí. Přidáváme k selfíčkářům a jedem na mnohem lepší adresu 66 Perry street. Jako bych tam už někdy byla. Vypadalo to uplně stejně jako v každý epizodě seriálu a jako ve filmech. Carrie's apartment.



No nic, šmajdáme dál, sedáme do Starbaksu, oblepujeme nohy náplastí a máme hovor na téma tinder. Pána vedle u stolu to evedentně zajímá a při každym slově Tinder se otočí na nás i když mluvíme česky. Začnu hlásit o to víc slova jako party tinder sex wow a tak, adel rudne :-D Chlap se už ani neotáčí a čumí na nás snad furt.

Pokračujeme v krasojízdě a jdeme na Grand central station, ano ano Serena XOXO Gossip girl. Fotíme a zase jdem o důl dál. Poslední zastávka je Central park, kterej je jeste peknej kousek aj á premejslim jestli mi to za to stojí nebo jestli se na to vyseru a proste si nekde sedneme a pockame nez mi pojede bus.

Odhodláváme se a jdeme. Místo kde se fotila Charlota a Harry nacházíme skoro hned. Trochu se liší výhled, protože tehdy tam nebyl ten obří mrakodrap si myslim ale musim t ještě zkouknout.

Vracíme se pres times sq a procházíme kolme Carlo's bakery z Cake boss na stanici TLC. Kdo zná, ten ví :-D

Přichází na řadu loučení, který mi naštěstí nepřijde smutný, protože vim, že adel přijede jeste za mnou do DC nez já odjedu do Cali. A když ne, tak přijede do Cali nebo se prostě potkáme, protože to že se známe a že sme se potkaly a pořád se bavíme i když jen internetově je trochu zvláštní a vlastně takový přátelství mám dvě. A na Nelu, na tu dycky někde narazim omylem. Pak že Amerika a svět je velkej. Neni !

Cesta domu proběhla poměrně klidně, myslim že jsem i tak nějak pospávala. A ve 2 ráno jsem konečně padla za vlast do postele.

Žádné komentáře:

Okomentovat